Учени съобщиха за ново сензационно изследване. Според тях такова необходимо и

...
Учени съобщиха за ново сензационно изследване. Според тях такова необходимо и
Коментари Харесай

Сензационно изследване разкри oт какво ни разболява тоалетната хартия

Учени оповестиха за ново сензационно проучване. Според тях такова належащо и употребено от всички нещо като тоалетна хартия, носи сериозна заплаха за човешкото здраве.

По-рано специалистите бяха предубедени само към ароматизираната тоалетна хартия, защото нейният състав има високо наличие на химически съединения. Те могат да причинят алергични реакции, а също така, потреблението им води до бактерии и гъбички. Но най-опасното е, че в множеството типове тоалетна хартия има формалдехид - вещество, което от дълго време се прави оценка от науката като едно от химичните съставни елементи, които провокират рак.

Сега специалистите разгласяват резултатите от новото си изследване. Оказва се, че честата приложимост на тоалетна хартия също крие рискове, като предизвикателство на хемороиди и инфекции на пикочните пътища. 

Според тях, когато се употребява хартия, е невероятно изцяло и дейно да се отървем от замърсяването, тъй като сухата повърхнина не е в положение изцяло да очисти повърхността на кожата, а умерено може да ни зарази и докара до инфекцията посредством разпространяване на бактерии. Експерти настояват, че останалите микроорганизми имат опция да навлязат в пикочните пътища, предизвиквайки разнообразни болести.

Същото мнение споделя и създателя на книгата " Великата потребност " Роуз Джордж, който съобщи, че " е по-добре да се откажем от тоалетната хартия. В противоположен случай съществува риск от зараза на пикочните пътища или анални фисури. "

Според него, най-безопасно и дейно могат да бъдат употребявани мокри кърпички, които са предопределени за деца.

Неговата позиция е споделена от гастроентеролога Парта Нанди, който също разгласи, че хемороидите могат да бъдат породени от потреблението на тоалетна хартия, пише Zdrave.to.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР